Stressvrij door ontspanningsmassage

Wie geniet er nou niet van een ontspannings massage? Vrijwel iedereen vindt het lekker om gemasseerd te worden. Maar ook het geven van een massage kan je gelukkig maken. Masseren gaat het makkelijkste met een massage olie die ervoor zorgt dat de handen goed over de huid kunnen glijden. Er zijn vele verschillende massage oliën te koop voor verschillende soorten massages.

Waarom zijn massages goed voor je?
Een ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en is al meer dan duizenden jaren oud. De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

Bij het geven van een ontspanningsmassage is het belangrijk dat je cliënt goed ontspant om zo het maximale effect te bereiken. Als het lichaam ontspant, kunnen de spieren makkelijker losgemaakt worden. Om er voor te zorgen dat het lichaam ontspannen is, is het ook belangrijk om te zorgen voor een ontspannen sfeer. Creëer in je massage studio rust, warmte en zorgt eventueel voor een ontspannen achtergrondmuziek.

Ontspannen en relaxt voelen
Een ontspanningsmassage kan ook zeer ontspannen werken zonder dat er fysieke klachten zijn. Een ontspanningsmassage zorgt ook voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage stromen de spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n ontspanningsmassage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Welke massage olie kiezen
Wat bij een massage zeer belangrijk is, is het gebruiken van de juiste massage olie. Een massage zonder olie is namelijk lang niet zo fijn als een massage met olie. Kies voor een professionele, lekker ruikende olie, waarmee de huid niet te glibberig wordt. Een goed voorbeeld van een professionele olie is de massageolie van bijvoorbeeld Chemodol of Toco Tholin. Deze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten.

Kijk altijd naar de productomschrijving voor je een massage olie koopt. Zo kies je altijd voor de olie die het beste bij jou past.