Stoppen met roken – Acupunctuur Arnhem

Het is voor veel rokers vaak bijzonder moeilijk om te stoppen. Omdat het een vast onderdeel is van de dagelijkse routine. Bovendien draagt het bij aan zowel vermaak als ontspanning, waar veel rokers ondersteuning uit halen of even een moment voor zichzelf. Ook draagt het bij aan sociale interactie als je samen nog even buiten een sigaretje opsteekt. Er zijn zo tal van redenen waarom het lastig kan zijn om met roken te stoppen. Uiteraard zijn er veel methodes om je daarbij te helpen, van placebo sigaretten, pleisters tot hypnosesessies.

Een natuurlijke methode die kan helpen bij het stoppen met roken en waarvan onderzoek heeft uitgewezen dat dit uitermate effectief kan werken, is acupunctuur. Een behandeling met acupunctuur kan helemaal gericht zijn op het ondersteunen bij het stoppen met roken, zonder dat hier nadelige bijwerkingen bij spelen. Acupunctuur Arnhem biedt hierin behandelingen aan, die volledig afgestemd zijn op jouw individuele situatie, zodat de beste resultaten zijn te behalen. Acupunctuur vergroot zo aanzienlijk je kansen om te stoppen.

Acupunctuur bij ontwenningsverschijnselen

Het roken brengt een fysieke verslaving teweeg aan nicotine en zorgt tevens voor een geestelijke afhankelijkheid naar het roken zelf. Acupunctuur wordt vaak ingezet bij het stoppen met roken, omdat het zich bewezen heeft als oplossing bij diverse verslavingsvormen. Zowel het geestelijke als het fysieke aspect wordt hiermee aangeraakt, waardoor een nieuwe balans in de energiehuishouding mogelijk wordt. Dit is van cruciaal belang als je de afhankelijkheid tot het roken wilt doorbreken. Acupunctuur werkt daarnaast optimaal om ook de ontwenningsverschijnselen aan te pakken, zodat het gehele proces van stoppen met roken kan worden ondersteund. De ontwenningsverschijnselen treden op zodra de nicotinebehoefte niet langer wordt aangevuld.

Door een behandeling met acupunctuur kan het zenuwstelsel bepaalde regelstoffen in de hersenen leren beïnvloeden. De behoefte aan nicotine kan zo worden beperkt, waardoor tevens ontwenningsverschijnselen als slapeloosheid, behoefte aan eten, irritaties en emotionele uitbarstingen zullen afnemen. Op een mentaal vlak kan deze geruststelling bijdragen aan het zetten van die ene stap in de goede richting, namelijk het aangaan van een behandeling om te stoppen met roken. De acupunctuur helpt het lichaam aan de nieuwe hoedanigheid te wennen, al zijn hier vaak wel meerdere behandelsessie voor nodig, toch kan met 3 tot 4 behandelingen binnen 3 weken al een wenselijk resultaat te behalen zijn.

Motivatie is belangrijk om te stoppen met roken

Naast de behandeling met acupunctuur blijft het uiteraard belangrijk dat je bereid bent het traject aan te gaan. Hoe gemotiveerder je bent om te stoppen met roken, des te meer succesvol zal de uitkomst zijn die te behalen valt. De longenergie zal tijdens de behandelingen worden gestimuleerd, waardoor je meer vitaliteit zult gaan ervaren. De gevoelens van onrust en irritatie zullen naarmate de tijd verstrekt afnemen en er zal snel een verbetering optreden in de algehele gezondheid. Naast de gebruikelijke acupunctuur is het tevens mogelijk om ooracupunctuur toe te passen, ter aanvullende ondersteuning in het proces.

Neem contact met Acupuncturist Arnhem op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken om te stoppen met roken. Ik help je graag verder in mijn acupunctuurpraktijk.