Acupunctuur bij overgangsklachten

Elk vrouw zal op een gegeven moment te maken krijgen met de overgang. Dit is een periode waarin de hormoonhuishouding van de vrouw verandert, door middel van een natuurlijk proces. Je kunt hierdoor verschillende fysieke en emotionele klachten ervaren. Acht op de tien vrouwen krijgen hier namelijk mee te maken en ondervinden hier soms zelfs dusdanig hinder van dat het hen in het dagelijks functioneren belemmert. Hormoon houdende medicatie wordt hierbij doorgaans als oplossing gezien, toch zijn er ook genoeg natuurlijke methodes die de klachten bij de overgang kunnen verlichten. Zo hoef je niet onnodig te wachten tot het vanzelf overgaat, maar kun je effectief zorgen voor een betere balans in de energiehuishouding. Dit zal bijdragen aan een versoepeld verloop van deze ingrijpende, doch onvermijdelijke periode in je leven als vrouw.

Positieve uitkomsten met acupunctuur

Een behandeling met acupunctuur bij Acupunctuur Arnhem biedt veel positieve resultaten bij klachten voor vrouwen in de overgang. Vaak ligt de oorsprong van dergelijk klachten in een hormonale disbalans, nu de menstruatie aan het afbouwen is of in het geheel niet meer plaatsvindt. De periode van de menopauze of overgang gaat in zodra de laatste menstruatie een jaar geleden heeft plaatsgevonden. Vaak ligt dit moment bij vrouwen tussen 45 en 55 jaar. De klachten kunnen echter al ruim voor die tijd merkbaar zijn, waardoor je op een naderende overgang gealarmeerd wordt. De eerste hormonale veranderingen kunnen reeds plaatsvinden, geleidelijk aan, vanaf het 35ste levensjaar. Je kunt te maken krijgen met verschillende overgangsklachten, zoals opvliegers, slapeloosheid, vermoeidheid, hartkloppingen, gewichtstoename en depressieve gevoelens.

Hormonale disbalans herstellen

Overgangsklachten worden volgens de Chinese geneeskunde veroorzaakt door een afname van je reproductie-energie, Jing, welke is opgeslagen in de nieren. Bij een behandeling met acupunctuur zal vooral gezorgd worden dat de nier-energie goed gaat functioneren. Tevens wordt de hormoonhuishouding in balans gebracht.

Overgangsklachten zijn divers en bovendien zijn de omstandigheden voor iedere vrouw anders. De behandeling zal hierop worden aangepast, maar na meerdere behandelingen zal een duidelijke verbetering van de overgangsklachten merkbaar zijn. Doorgaans zijn zeker 4 tot 5 behandelingen nodig om een verbetering te realiseren. Het traject en frequentie van de behandelingen kunnen in een vrijblijvend gesprek worden besproken, zodat duidelijk is hoe voor jouw situatie de beste uitkomst te behalen valt. Neem contact met mij op om de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek te bespreken.