Ondersteuning bij afvallen

Als je wilt afvallen dan kun je wel wat ondersteuning en aanmoediging gebruiken. Zeker als je flink wat kilo’s kwijt wilt raken, kan het een hele uitdaging zijn om dit mogelijk te maken. Vaak is het niet voldoende om simpelweg minder te eten, maar is er ook een toename in de mate van beweging nodig. Ook dan kan het afvallen niet helemaal verlopen zoals je voor ogen hebt. Het kan dan helpen om acupunctuur in te zetten om het lichaam opnieuw in balans te brengen, zodat er gemakkelijker meer succesvolle resultaten zijn te behalen.

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot overgewicht en ervoor zorgen dat het lichaam te veel vet opslaat. De Chinese geneeswijzen bekijken naast de fysieke kenmerken ook de geestelijke en emotionele aspecten die een rol kunnen spelen in het niet kunnen afvallen.

Gedachten achter het afvallen

Het overgewicht waarmee je te kampen hebt en de reden waarom je moeilijk kunt afvallen, kan door een verstoring in de energiebalans komen. Door acupunctuur kan dan de doorstroming die nodig is voor een juiste spijsvertering, worden geactiveerd. Tevens zal het hongergevoel worden aangepakt, en zul je meer innerlijke rust ervaren en zal je wilskracht groeien. Hierdoor gaat het makkelijker worden om af te gaan vallen. Bij overgewicht treedt een disbalans op in de omzetting van voedsel naar energie. Er zal gewerkt worden aan een nieuwe mindset, waarbij er anders naar voeding gekeken zal worden.

De voeding zal beter benaderd kunnen worden vanuit een lichamelijke behoefte, eerder dan dat het een emotionele leegte opvult. Door zowel de energie als de emotionele behoefte in balans te brengen, zal het afvallen een stuk gemakkelijker gaan. Door de behandelingen met acupunctuur zul je gaan merken dat je beter beter in je vel komt te zitten en dat ook aanvullende klachten die voortkomen uit overgewicht zullen worden verlicht.

Behandeltraject met acupunctuur

Om de beste resultaten te behalen, zal er aandacht zijn voor de achterliggende verlangens en emoties die ertoe leiden dat er overgewicht optreedt. Verschillende emoties zullen hierbij onder de loep genomen worden en alternatieven zullen worden aangereikt om verbetering te kunnen realiseren. Er zal in eerste instantie worden bekeken op welke manier acupunctuur voor jouw situatie kan worden ingezet, waarna een behandelplan kan worden opgesteld. Vaak kom je de eerste periode eenmaal per week naar de praktijk om gewogen te worden, advies te ontvangen over het dieet en volgt eveneens de acupunctuursessie.

Neem contact met Acupuncturist Arnhem op
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn acupunctuurpraktijk.