Acupunctuur tegen migraine in Arnhem

Migraine is een veel voorkomend ziekteverschijnsel, dat het dagelijks functioneren dermate beïnvloed dat je nauwelijks nog iets productiefs kunt doen. Doorgaans ben je haast volledig lamgelegd en kun je door de verschillende klachten die met dit ziektepatroon gepaard gaan niks meer gedaan krijgen. Fysieke inspanning of overmatig werk waarbij het denken ingezet zal moeten worden, verergeren de symptomen enkel. Je kunt flitsen ervaren en tijdens een migraineaanval kun je niet goed tegen licht of harde geluiden. Ook kun je je misselijk voelen en zelfs braakneigingen krijgen. Voor veel mensen biedt het uitkomst om de gordijnen dicht te doen en in alle rust en duisternis te wachten tot de aanval afzwakt. Wanneer een migraineaanval eerder regel dan uitzondering wordt, zul je op zoek gaan naar behandelmethoden die je hiervan af kunnen helpen. Een behandeling met acupunctuur biedt een effectieve manier om de klachten te verminderen en het ritme waarin de aanvallen voorkomen, te wijzigen.

Positieve resultaten met acupunctuur

Door acupunctuur in te zetten als behandeling voor migraine, zal een vermindering optreden in het gebruik van medicatie, als pijnstillers. Ook zal er een vermindering aan ziekteverzuim merkbaar zijn, als je minder door de aanvallen gehinderd bent om je werkzaamheden uit te voeren. Ook blijkt een behandeling beter aan te slaan, naarmate de ernst van de symptomen groter zijn. De effectiviteit van de acupunctuur neemt daarbij met de jaren enkel toe, zelfs als er niet verder behandeld wordt.

Je zult dus minder last hebben van migraine aanvallen en ook minder nadelige klachten ervaren, als je meerdere behandelingen met acupunctuur ondergaan bent voor migraine. In tegenstelling tot pijnstillers en andere medicatie, kent acupunctuur bovendien geen nadelige bijwerkingen als gevolg van de behandeling. Op jaarbasis blijkt een behandeling voor migraine met acupunctuur ook nog eens kostenbesparend te zijn, ten opzichte van de kosten die gemoeid zijn met de onderzoeken bij huisarts of specialist en de aanschaf van medicatie. Er zijn zo veel voordelen aan deze behandelmethode om van je migraine af te komen, met blijvende resultaten. Een behandeling kan bovendien preventief worden ingezet, om zo het aantal toekomstige aanvallen te verminderen.

Behandeling met acupunctuur

Bij migraine is het belangrijk dat de bloeddoorstroming in de hersenvaten wordt genormaliseerd. Door acupunctuur worden de endogene pijnstillers, zoals dynorfines en endorfines, die in de hersenen en ruggenmerg aangemaakt, gestimuleerd. Dit zorgt voor een natuurlijke verzachting van de pijnprikkels die in de hersenen werken tijdens een migraineaanval. Ook wordt de aanmaak van serotonine in de hersenen gestimuleerd, die het ontstaan van pijnsignalen helpt onderdrukken. Verschillende oorzaken van migraineaanvallen kunnen zo met acupunctuur effectief worden behandeld, zodat de pijn en andere klachten afnemen en je minder vaak aanvallen zult ervaren. Het lichaam komt meer in balans, waardoor nieuwe aanvallen eerder zullen uitblijven. Als je meer wilt weten over hoe acupunctuur kan helpen bij het verlichten van je klachten, neem dan contact op.