Acupunctuur bij hooikoorts

Zodra de lente weer begint, merken veel mensen gelijk de eerste symptomen van hooikoorts. Nieuwe grassen komen uit de grond en de pollen en stuifmeel wat hiervan af komt, kan voor veel klachten zorgen. Zo kun je allergische reacties ervaren als een verstopte neus, overmatig niezen, gezwollen en jeukende ogen, of jeuk aan het gezicht. Ook kun je er slaapproblemen door oplopen en je wat lusteloos voelen. Het kan je dagelijks functioneren dusdanig beïnvloeden dat je weinig gedaan krijgt. Het effect dat hooikoorts op je productiviteit kan hebben.

Behandeling van Hooikoorts

Hooikoorts kenmerkt zich als een vluchtige allergie aan de luchtwegen en is bijzonder kwetsbaar door de directe verbinding met de buitenlucht. De symptomen zijn echter snel te beïnvloeden, waardoor een behandeling met acupunctuur snelle resultaten kan opleveren. De behandeling richt zich op de allergie op allergenen, als pollen, huisstofmijt, huidschilfers of haren van dieren. Dit valt onder dezelfde noemer en kan als geheel worden behandeld, zodra er klachten optreden van hooikoorts. Het kan effectief worden ingezet, zonder dat er nadelige bijwerkingen optreden. Op bepaalde strategische plekken op het lichaam zullen naalden worden gezet, die de energie terug in balans brengen.

Zo zullen de klachten van hooikoorts naarmate de behandelperiode vordert, afnemen en je zult bemerken dat je je beter in je vel voelt. Ook zul je over meer energie beschikken en een verbeterde vitaliteit opmerken. Je komt zo een stuk beter het hooikoortsseizoen door. De algehele weerstand zal kunnen verbeteren, waardoor de hooikoorts later de kop opsteekt of zelfs helemaal uitblijft in de jaren die volgen. Een herhaalsessie in de najaar periode kan hierbij helpen om verdere hooikoorts klachten uit te sluiten.

Natuurlijke oplossing

Acupunctuur is een natuurlijke manier om de symptomen van hooikoorts te verminderen of op te lossen. Het normale afweersysteem wordt op een non-invasieve manier herstelt en versterkt, waardoor de heftige reacties op de pollen worden verzacht. Je bent zo minder genoodzaakt om een geneesmiddel bij de huisarts te verkrijgen, die de symptomen eerder onderdrukken dan herstellen. Na enkele behandelingen is het zelfs mogelijk dat je minder allergisch reageert in het seizoen dat alle gewassen weer gaan groeien. Het is verstandig om reeds in de wintermaanden of najaar enkele behandelingen te starten, zodat het afweersysteem wat kan aansterken.

Hierdoor zul je minder snel allergische reacties krijgen, zodra het voorjaar begint. Acupunctuur is zo een effectieve methode om op een aangename manier van je hooikoorts af te komen. Zeker als je al van alles hebt geprobeerd, kan de uitwerking van acupunctuur je aangenaam verrassen. Als je meer wilt weten over de behandelmethode voor hooikoorts, neem dan contact met mij op. Dan kan er een afspraak worden ingepland om de klachten en behandeling verder te bespreken.