Acupunctuur behandeling bij eczeem in Arnhem

Acupunctuur kan uitermate goed worden ingezet voor de behandeling van eczeem. De symptomen van deze aandoening reageert heel goed op deze behandelmethode, ondanks de complexe en hardnekkige natuur van deze huidontsteking. Dit kan zich zowel acuut als chronisch voordoen en mensen waarbij eczeem opkomt, ondervinden hier doorgaans veel hinder van. Doorgaans worden er crèmes met steroïden bestanddelen voor gebruikt om de plekken te behandelen, zodat deze verminderen of helpen verdwijnen. In de meeste gevallen helpen deze conventionele behandelmethoden niet de terugkeer van de symptomen te voorkomen. Hierdoor ervaar je mogelijk jaarlijks een terugkeer van dezelfde klachten en kan het eczeem zelfs toenemen en verschijnen op plaatsen op het lichaam waar eerder nog geen last was. Dit is uiteraard wat je wilt vermijden en een behandeling met acupunctuur kan dan zeker uitkomst bieden.

Symptomen van eczeem

Bij eczeem kun je een ruim scala aan huidaandoeningen ervaren, waaronder een rode en droge huid in combinatie met blaren of korstjes wanneer deze stuk gaan. Tevens zul je bemerken dat de huid gevoelig is en veel jeuk geeft. Je kunt er misselijkheid, hoofdpijn of zelfs koortsklachten door krijgen, waardoor eczeem zeker een invloed kan hebben op je functioneren. Afhankelijk van de plek waarop het eczeem opkomt, kan het tevens leiden tot gevoelens van onzekerheid, schaamte en een afname van zelfvertrouwen. Dit komt dan voornamelijk door de pijnklachten die je ermee kunt ervaren en de aanblik die het eczeem geeft, wanneer je in sociale omgevingen als de werkplek begeeft. Eczeem op handen of gezicht kunnen confronterende reacties van andere mensen geven, waardoor je je onzeker kunt gaan voelen. Het is dan ook prettig om het eczeem snel en effectief te behandelen, zodat eventuele littekenvorming eveneens kan worden vermeden.

Acupunctuurbehandeling van eczeem

Eczeem wordt beschouwd als een vertraagde allergische reactie in combinatie met diverse factoren, als omgeving, algehele gezondheid, erfelijkheid en voedingspatronen. De omgeving kan seizoensgebonden een eczeemreactie geven, als gevolg van wisseling in het weer, een gevoeligheid voor allergieën als hooikoorts of astma. Ook kan een blootstelling aan chemische stoffen zorgen voor een allergische reactie. Eczeem kan ook voorkomen als een reactie op een innerlijke disbalans, als gevolg van een verzwakt orgaansysteem, of erfelijke aanleg. Het is bovendien belangrijk om goed het voedingspatroon in de gaten te houden, want ook dit kan zorgen voor de vorming van eczeem, wanneer er bijvoorbeeld te lang overmatig suiker of vetten worden genuttigd. Het lichaam kan dan overladen worden, waardoor er een reactie optreedt op de huid.

Het herstel van het evenwicht in het lichaam kan lang duren, aangezien een behandeling voor het gehele lichaam nodig zal zijn om de balans te herstellen. Een behandeling met acupunctuur geeft wel vaak snel verbetering, waardoor duidelijk wordt dat de behandeling aanslaat. Gecombineerd met Chinese kruiden kan eczeem effectief worden behandeld. Er zal snel een duidelijk herstel van de huid zichtbaar zijn. Acupunctuur kan zeker goed worden ingezet voor het behandelen van deze pijnlijke huidaandoening. Neem contact met mij op om een afspraak te maken.