Cosmetische acupunctuur behandeling in Arnhem

Cosmetische acupunctuur is een veilige, natuurlijk en pijnloze manier om je gezicht te verjongen. Met de oorsprong in de Chinese Geneeskunde is het een techniek die al sinds oudsher wordt uitgevoerd.

Ons gezicht spreekt boekdelen, hoe we leven, kun je zo goed aflezen. Maar ook hoe we ons voelen, dat je vaak al snel zien. Verder krijg zo ook snel in de gaten of we roken en gezond eten. In de Chinese Geneeskunde vormen je lichaam en geest een groot geheel. Daarom kun je in de spiegel zien of je in balans bent. Als je ogen stralen en je huid weinig rimpels heeft en een zijdeachtige glans, dan ben je in balans.

Tijdens de intake wordt een behandelplan opgesteld naar aanleiding van je wensen, klachten, levensstijl en de uiteindelijke diagnose na het afnemen van een lichaamsscan, pols- en tongdiagnose.

Er worden hele dunne naaldjes vlak onder de huid op je voorhoofd en de kaaklijn gestoken. In principe is het inbrengen van de naaldjes pijnvrij, maar niet bij iedereen. Soms kan er een klein bloedvaatje geraakt worden, waardoor er een blauwe plek kan ontstaan. Dit verdwijnt na een paar dagen. Door het prikken wordt doorbloeding en vochthuishouding van de huid geactiveerd, kunnen meer voedingsstoffen in de onderliggende weefsels komen, afvalstoffen worden verwerkt en de collageenaanmaak krijgt een impuls. Hierdoor gaan huidcellen weer groeien en wordt nieuw bindweefsel onder de rimpels aangemaakt. De huidverzakking, -verslapping zal duidelijk verbeteren, rimpels worden zachter, minder diep of kunnen verdwijnen. Ook scherpe lijnen in je gezicht kunnen we met acupunctuur verzachten. Zonder dat je je eigen gelaatstrekken verliest en je jouw natuurlijke uitstraling behoudt.

Het prikken kun je ervaren als licht tintelend of prikkelend en geeft een prettig en ontspannen gevoel. De gezichtsbehandeling wordt afgesloten met een massage van gezicht, hals en nek. Deze totale behandeling heeft tot gevolg dat ook je hele lichaam zich jonger en beter voelt. Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid en de diepte van de rimpels. Over het algemeen geldt, dat voor een goed resultaat er 10-15 behandelingen van 1 uur nodig zijn. De eerste 5-6 behandelingen dienen 2 maal per week plaats te vinden. De effecten van deze acupunctuurbehandelingen blijven gemiddeld 2 tot 5 jaar zichtbaar. Belangrijk is het om na afloop van de behandelingen vier- tot zesmaal per jaar een behandeling te herhalen voor behoud van het gewenste resultaat.

Wat doet cosmetische acupunctuur?

  • stimuleert de bloedcirculatie,
  • vergroot de productie van collageen
  • verwijdert kleine rimpels,
  • wallen verminderen,
  • littekens worden minder zichtbaar
  • pigmentvlekken verminderen,
  • zorgt dat diepe rimpels minder diep worden
  • herstelt je hormoonbalans
  • verbetert de balans in het lichaam.

Kleine rimpels verdwijnen en een vollere mond verschijnt. Diepe fronsrimpels verzachten en er komt een open, frisse blik. Het gezicht krijgt een flinke oppepper, een probleemhuid wordt aangepakt.

Resultaten cosmetische acupunctuur

Op een natuurlijke wijze kan je gezicht vele jaren, 5 tot maar liefst 15 jaar verjongen. Met acupunctuur bereik ik subtiele resultaten en je gezicht blijft passen bij je leeftijd en wie jij bent. Na de behandeling zie je een verjongend effect.

Wat behandel ik met cosmetische acupunctuur?
In mijn praktijk komen mensen bij mij met rimpels, maar ook hangende oogleden en wangen. Naast wallen, pak ik ook donkere kringen onder je ogen aan. En je huid gaat er ook frisser uitzien, ook als je huidproblemen hebt (littekens, acné, pigmentvlekken). Met de behandeling herstel ik de natuurlijke balans van je huid en ga je weer stralen.

Met deze natuurlijke gezichtsverjonging werken we aan je hele gezicht, dus niet specifiek 1 ding, zoals bij een behandeling van bijvoorbeeld botox gebeurt. Als je komt voor bijvoorbeeld de fronsrimpel, worden ook de lachrimpels, als ze er zitten, rond je ogen meegenomen. We kijken dan ook naar delen van je gezicht in plaats van een losse rimpel.

Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.