Acupunctuur vermindert vaak effectief Parkinson symptomen

Jammer genoeg is het geval dat Parkinson tegenwoordig nog niet helemaal te genezen is. Wel is het zo dat er met de medische acupunctuur de diverse symptomen van Parkinson goed te behandelen is. Soms hebben patiënten last dat ze een gevoel krijgen van in de kooi te zitten. Zij merken op dat hun lichaam de kooi is. Door een aantal behandelingen verdwijnt dit gevoel bij de meeste patiënten. Ook zorgt medische acupunctuur ervoor dat de motoriek verbetert bij veel patiënten. Het beven van de arm of hand zal een stuk minder zijn. Dit is ontzettend van belang. Veel Parkinson patiënten hebben namelijk geen contacten meer buiten de deur en durven geen kopje thee in hun handen te nemen om de handen zo beven. Met medische acupunctuur behandelingen verminderen dit soort problemen.

Acupunctuur

Waar helpt acupunctuur nog meer mee?

Naast dat medische acupunctuur bijvoorbeeld beven vermindert heeft het nog meer voordelen. Het blijkt namelijk zo dat ook andere algemene klachten verminderen. Het kan deze klachten zelfs verhelpen. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld acceptatieproblemen, angst, depressiviteit, stress, spanning, slaapstoornissen en vermoeidheidsklachten. Een ander voordeel van acupunctuur is dat het behandeld kan worden naast reguliere normale behandelingen. Dat betekent dat een patiënt niet hoeft te stoppen met zijn andere medicatie om het effect van medische acupunctuur te kunnen ervaren. Het geval bij Parkinson is het namelijk niet altijd aan te raden om met bepaalde medicatie te stoppen. Medicijnen met vervelende bijwerkingen kunnen wel vervangen of gestopt worden.

Hoe zit het met acupunctuur en wetenschap?

Wetenschappelijk is bewezen dat medische acupunctuur effectief werkt bij dieren. Het lijkt er daarom op dat acupunctuur geen placebo is, maar ook daadwerkelijk goed werkt. Deze behandeling lijkt dan ook celverlies in delen van de hersenen tegen te gaan. Het hersensysteem heb je nodig om goed in beweging te komen. In een andere wetenschappelijke studie is gebleken dat acupunctuur dopamine in een ander deel van de hersenen remt. Zodoende blijft er meer van dit stofje over. Dopamine zorgt dat een mens of dier zich blij kan voelen.