3 tips om verkoudheid en griep te voorkomen

De winter komt er weer aan. Een koude en gure periode waarin je het liefst lekker binnen blijft, maar het is ook een periode waarin mensen vaak ziek worden of een verkoudheid krijgen. We zijn in de winter namelijk extra vatbaar voor een dipje. Heb je geen zin om dit jaar op de bank te liggen met de griep? Dit snappen wij heel goed, want de griep hebben is erg vervelend. Deze tips helpen je om een verkoudheid en griepje te voorkomen.

Gratis stockfoto met behandeling, binnenshuis, capsule Stockfoto

Een goede conditie

Als je geen griepje wilt krijgen, is het belangrijk dat je een goede conditie hebt. Als je regelmatig beweegt, komt je stofwisseling op gang. Hierdoor worden afweerstoffen aangemaakt welke verkeerde stofjes tegenhouden. Als deze niet of amper tegengehouden worden, kan dit ervoor zorgen dat je ziek of verkouden wordt. 

Sport je regelmatig? Dit is erg goed voor je, omdat dit ervoor zorgt dat je stukken beter slaapt. En een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor het versterken van je immuunsysteem. Ook vermindert lichaamsbeweging het stressniveau in je lijf. Alleen maar pluspunten.

Warme kleren

Als je in de winter naar buiten gaat, is het belangrijk dat je je goed aankleedt. Frisse lucht is heel goed voor je, maar als je het koud hebt vermenigvuldigen griepvirussen zich veel sneller. Je lichaam moet dan namelijk veel harder werken om je lichaam warm te houden en dit kost erg veel energie. De verkeerde stoffen die verkoudheid of griep veroorzaken kunnen dan moeilijker tegengehouden worden. Kleed je dus altijd goed aan als je in de winter naar buiten gaat. Doe een lekkere sjaal om en draag een warme muts.

Gratis stockfoto met aan het liegen, binnen, blazen Stockfoto

Geef je immuunsysteem een boost

Als je geen griep of verkoudheid te pakken wilt krijgen, moet je immuunsysteem goed zijn. Om te voorkomen dat jij toch ziek wordt, kun je je immuunsysteem een boost geven. Gezond eten is ontzettend belangrijk als het gaat om een goed immuunsysteem. Je lichaam heeft namelijk vitaminen nodig om griep en verkoudheid te bestrijden. Eet daarom genoeg groente en fruit, maar eet ook vis. Als het echt nodig is, kun je er voor kiezen om voedingssupplementen te slikken. Deze kan je gemakkelijk bestellen bij Paleo Powders  als je de deur niet uit wilt met het gure weer.